Tina Frausin

ETT KONSTNÄRSLIV- the true story

2016 flyttade jag och min fyrbenta assistent Alfred till Trolmen Björklunda, ett torp på Kinnekulles västra sida. Jag blev förälskad i landskapet, en dunge med mäktiga ekar och en zigzagsväng. Jag hade letat hus i över ett års tid. Jag letade efter en plats som var speciell, en plats som var något i sig själv. En bra plats för att bygga ett konstnärshem på. Det var i november, och jag tänkte att är det vackert i november så kan det bara bli bättre. Alla blommande körsbärsträd, ramslökshavet, gömda badvikar och små märkliga kryp och blommor som inte finns någon annanstans upptäcktes först senare året därpå.

Min vision är att skapa en mötesplats med konst och konsthantverk i focus, mitt i naturen på det Blommande berget. Här skall Sveriges minsta tuftverkstad byggas. Det blir då den fjärde platsen i landet som erbjuder möjligheten för kreativt sinnade att arbeta med hand-tuftning. Här kommer jag att erbjuda tid, tystnad, naturupplevelse och fantasi. Jag vill bjuda in andra människor som också älskar konst och att arbeta med händerna att få ta del av den unika naturen och skaparkraften som finns i mitt konstnärshem och på Kinnekulle.

Vägen till hit går längs Sveriges vackraste järnvägssträcka. Man hoppar av på minsta stationen Trolmen, med boulebana och sommarbibliotek. Drömmen om en plats för skapande och kreativitet på landet som jag pratat om i tjugofem år har börjat med otaliga renoveringar, vattenbrist och brunnsborrning. Flera gestaltningsuppdrag och ett uppdrag som kreativ utvecklare har lett mig in på intressanta konstnärliga sidospår. Nu har länsstyrelsen beviljat grävtillstånd, ritningar och modell på ateljébygget är redo. Jag och Alfred siktar på att öppna vårt konstnärshem för skaparsugna gäster 2020. På bloggen kommer du att kunna följa projektets med- och motgångar på den vindlande vägen mot en färdig ateljé.
Ett konstnärsliv- the true story.

Tina och Alfred Frausin
Januari 2019

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Tina Frausin